En liten oppsummering

Historielaget får stadig mange artige henvendelser fra nær og fjern. Vi får mange spørsmål om eldre slektninger eller bilder. Noen har malerier som de ønsker å få vite hvor motivet er tatt fra.

Vi har hatt brasiliansk TV som i vinter kom for å lete etter slektninger etter utvandreren som skulle til Amerika, men som havnet i Brasil! Der ble han opphavet til 1500 ved navn Olsen som ønsket kontakt med nålevende slektninger.

Noen foreninger ønsker guida turer i kommunen eller foredrag om ulike temaer knytta til vår historie. Og jeg har hatt stor glede av å holde foredrag om lokale originaler eller annen kulturhistorie.

Heldigvis har historielaget gitt ut mange bøker, og vi finner svar på det meste der. Og vi har utrolig mange dyktige medlemmer som bidrar med kunnskap og informasjon når det trengs.
Dette er både moro og lærerikt.

Nytt årbeidsår

Da er historielagsarbeidet godt i gjenge i det nye året.
Nå forbereder vi årsmøtet som i år blir på Krokvang i Roterud 8. mars. Årsmelding og regnskap legges fram, og vi får mulighet til å diskutere planene for lagsarbeidet i året som kommer.
Historielaget har hatt tradisjon for å legge disse møtene rundt om i kommunen. Vi får på den måten en fin mulighet til å få med oss litt av de ulike bygdenes historie.
Jeg håper at svært mange har anledning til å ta turen til Roterud denne søndagen i mars.

Les mer om Nytt årbeidsår