En liten oppsummering

Historielaget får stadig mange artige henvendelser fra nær og fjern. Vi får mange spørsmål om eldre slektninger eller bilder. Noen har malerier som de ønsker å få vite hvor motivet er tatt fra.

Vi har hatt brasiliansk TV som i vinter kom for å lete etter slektninger etter utvandreren som skulle til Amerika, men som havnet i Brasil! Der ble han opphavet til 1500 ved navn Olsen som ønsket kontakt med nålevende slektninger.

Noen foreninger ønsker guida turer i kommunen eller foredrag om ulike temaer knytta til vår historie. Og jeg har hatt stor glede av å holde foredrag om lokale originaler eller annen kulturhistorie.

Heldigvis har historielaget gitt ut mange bøker, og vi finner svar på det meste der. Og vi har utrolig mange dyktige medlemmer som bidrar med kunnskap og informasjon når det trengs.
Dette er både moro og lærerikt.

God Jul og Godt Nyttår

Historielagsarbeidet hviler ikke selv om det er vinter og mørketid. Vi har nettopp stått på Maihaugens julemarked og solgt den nye årboka, og vi har levert kassevis med bøker til byens bokhandlere. Årbok 38 har blitt svært godt mottatt.
Den perfekte julegave!
Finn fram pleddet, kok deg en tekopp og tenn på peisen. Og ta deg tid til å lese i denne fine boka.

Så setter vi i gang og planlegger årsmøter og andre aktiviteter utover våren.
God jul og et trivelig nyttår ønskes fra styret i Fåberg og Lillehammer historielag.

Les mer om God Jul og Godt Nyttår