God sommer!

Vi kan nå feire at det er blitt sommer, og kan glede oss over at mange har blitt fullvaksinerte. Det gjør at så smått om senn kan vi håpe på en normal hverdag, med lokalhistoriske foredrag, markvandringer og turer i historielagets regi.

26. juni blir det vandring med guide fra Strandtorget og opp Mesnaelva til Badedammen.
Høstturen blir med buss 11. september til Toten, Melkefabrikken på Kapp, Stenberg.
Det er orientert om disse turene og påmeldingsfrister i siste Nytt om gammelt og andre steder her på hjemmesida vår.

Ellers er det mye som skjer rundt i Gudbrandsdalen dette året. Hundorp 21( feiringa av 1000-årsjubileet for trosskiftet) har for eksempel åpna en spennende utstilling med gravfunn fra Sør-Fron i en kontainer på Hundorp. Fin presentasjon og svært mange interessante funn.
Ringebu Prestegard har mange nye kunstutstillinger og en historisk utstilling om stavkirka.
Ullinsvin i Vågå har mye nytt å vise - og du finner sikkert steder i nærområdet vårt som har noe historisk og interessant å tilby.

God sommer ønskes dere alle!

05.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Skolerevolusjon i Fåberg: Fra omgangsskole til fastskole og fra fattigskole til folkeskole
v/Trond Feiring.

19.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Nytt om Lillehammerkuppet og drapet på lillehamringen Kai Holst i 1945
v/Tore Pryser.

06.11.2022:
Lansering av årboka på Kirkesenteret kl. 17.

Historielaget står på

Det er fortsatt sommer og folk er ofte travle med sommeraktiviteter. Likevel er det mye som foregår i historielaget. Vi har nettopp fått Per Richard Bærøe til å lese inn sin fortelling om Polti-Larsen og Pipe-Larsen i studio, dette er to kjente og markante skikkelser i Lillehammers historie.

Les mer om Historielaget står på