God sommer!

Vi kan nå feire at det er blitt sommer, og kan glede oss over at mange har blitt fullvaksinerte. Det gjør at så smått om senn kan vi håpe på en normal hverdag, med lokalhistoriske foredrag, markvandringer og turer i historielagets regi.

26. juni blir det vandring med guide fra Strandtorget og opp Mesnaelva til Badedammen.
Høstturen blir med buss 11. september til Toten, Melkefabrikken på Kapp, Stenberg.
Det er orientert om disse turene og påmeldingsfrister i siste Nytt om gammelt og andre steder her på hjemmesida vår.

Ellers er det mye som skjer rundt i Gudbrandsdalen dette året. Hundorp 21( feiringa av 1000-årsjubileet for trosskiftet) har for eksempel åpna en spennende utstilling med gravfunn fra Sør-Fron i en kontainer på Hundorp. Fin presentasjon og svært mange interessante funn.
Ringebu Prestegard har mange nye kunstutstillinger og en historisk utstilling om stavkirka.
Ullinsvin i Vågå har mye nytt å vise - og du finner sikkert steder i nærområdet vårt som har noe historisk og interessant å tilby.

God sommer ønskes dere alle!

28.05.2022:
Medlemstur til Hamar og Ottestad.
Se Nytt om gammelt for mai 2022 eller her.

Vel gjennomført årsmøte

Våren er endelig her og historielaget har gjennomført sitt årsmøte. Denne gang på Bygdahuset i Saksumdal. Det er lærerikt å bli kjent med de ulike delene av kommunen, derfor har det vært vanlig at årsmøtene holdes i de ulike grendene.

Les mer om Vel gjennomført årsmøte