GD og lokalhistorie

Det er vanskelig å få informert om nye lokalhistoriske bøker. Det går en debatt i GD og i det lokalhistoriske miljøet i Dalen om dette. Det er uforståelig at vår største lokalavis ikke viser alt det interessante og verdifulle arbeidet som slike bøker representerer. Vårt historielags årbok er svært god og selger godt, men det er ikke avisas fortjeneste! Historielaget gir også ut andre bøker, og det er alltid knyttet stor spenning til om informasjon om dette tas inn.

Lokalhistorisk litteratur har store lesergrupper, og er med på å bygge identitet og kunnskap om vårt distrikt. Her kan vi tilby avisa spennende, interessante nyheter om lokalhistorien. Og de får det gratis! Hva med en egen fast spalte på linje med bridge-spalten! Lokalhistorie er spennende og lærerikt!

18.01.2023:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Lillehammerskolen v/Trond Feiring.

08.02.2023:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Mesnaelva v/Dag Waaler.

22.02.2023:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Gravminner i Fåberg v/Kåre Hosar.

12.03.2023:
Årsmøte på Skogli helse og rehabilitetssenter kl. 16.
Kåseri om Skoglis historie og Søre Ål før og nå.

Godt nytt år til alle!

Jeg håper på et givende år for arbeidet for lokalhistorien i vår kommune. Vinteren er ei god tid for historieinteressen og lagets undergrupper får gjort en god innsats.

Les mer om Godt nytt år til alle!