Lokalhistoriske kveldsseminarer

Trond Feiring og Tore Pryser kåserer på et av de lokalhistoriske kveldsseminarene.Siden høsten 1999 har Høgskolen i Lillehammer (nå Høgskolen Innlandet) og historielaget samarbeidet om kveldsseminarer i lokalhistorie. Seminarene ble fram til for noen år siden holdt i Høgskolens lokaler. Nå holdes seminarene i Lillehammer litteraturhus/biblioteket. En komite bestående av Grethe Borgen fra historielaget og noen tilsatte/tidligere tilsatte ved høgskolen er ansvarlige for planleggingen og gjennomføringen av seminarene. Vanligvis er det 4 kveldsseminarer på høsten og 4 på vinteren/våren. Det er fri adgang til disse arrangementene som er åpne for alle interesserte. Program for sesongen hvor det framgår tidspunkt, tema og foredragsholder blir klart i september og blir inntatt under. Seminarene blir også bekjentgjort i lokalpressen.

Velkommen til lokalhistoriske seminarer i Litteraturhus Lillehammer/Lillehammer bibliotek kl 19.00. Gratis adgang.

Onsdag 3. oktober 2018.

Ragnvald Jevne:
Historisk perspektiv på vår lokale turistforening DNT Lillehammer.

Onsdag 17. oktober 2018.

Bjørg Ida Berget:
Sinnsykeasylenes fremvekst i Norge med eksempler fra Presteseter asyl 1913-1918.

Onsdag 31. oktober 2018.

Tore Pryser:
Kapteinsgårdene og de militære kompaniene i Gudbrandsdalen.

Onsdag 14. november 2018.

Trond Feiring:
Da jernbanen kom til Lillehammer i 1894 - fra Hamar. Hvorfor ikke fra Gjøvik?

Onsdag 16. januar 2019.

Hvordan skal vi ta vare på lokalhistorie/historie i den moderne tidsalder? Historiker Gudmund Moren innleder, med replikker fra Marit Hosar, fylkesarkivet og Helge Sognli, Lillehammer museum

Onsdag 30. januar 2019.

Trond Feiring:
Byhistorien 1965-2000.

Onsdag 13. februar 2019.

Tore Pryser:
Internerte og flyktninger i Lillehammer rundt 1920.

Onsdag 27. februar 2019.

Benedicte Ingstad:
Blant Lillehammers kvinneprofiler: Arkeologen Anne Stine Ingstad.

Bøker til jul

I høstmørket kan du kose deg med siste velskrevne årboka fra historielaget. Bok nummer 37 i rekken av interessante bøker om vår lokale historie ble lansert nå i november og har blitt godt mottatt. Folk koser seg med fortellingene om Bergs danseskole, sildefisketurer til Sunnmøre etter krigen, eller Dølajazz-historien.

Les mer om Bøker til jul