Ny arbeidsgruppe: Gamle stedsnavn

På 1970- og 80-tallet ble gamle stedsnavn nedtegnet på kart og lister. For Lillehammer kommune (tidligere Fåberg og Lillehammer kommuner) er den innsamlede dokumentasjonen fordelt på og dokumentert i 4 permer, en for hver del av kommunen. Det ble nedtegnet stedsnavn både på kartblad (til sammen 80-100 kartblad) og på tilhørende lister (som inneholder utdypende forklaringer). Dette jobber vi nå med å gjøre tilgjengelig for alle på internett. Gruppa består av Per Prestrud, Ragnhild Hjelle Carlsson og Anette Røsjorde. Vi har i tillegg med oss lokalkjente fra de ulike delene av kommunen i arbeidet.

Kartutsnitt påført gamle stedsnavn

Høsten nærmer seg

En varm og god sommer går mot hell. Og historielaget har fått være med på mye spennende i år. Vi deltok på seterstevne på Kaussetra på Nordseter og vi var med på åpninga av den nye Terrassen. Begge steder fikk vi solgt bøker og vervet nye medlemmer.

Les mer om Høsten nærmer seg