Ny arbeidsgruppe: Gamle stedsnavn

På 1970- og 80-tallet ble gamle stedsnavn nedtegnet på kart og lister. For Lillehammer kommune (tidligere Fåberg og Lillehammer kommuner) er den innsamlede dokumentasjonen fordelt på og dokumentert i 4 permer, en for hver del av kommunen. Det ble nedtegnet stedsnavn både på kartblad (til sammen 80-100 kartblad) og på tilhørende lister (som inneholder utdypende forklaringer). Dette jobber vi nå med å gjøre tilgjengelig for alle på internett. Gruppa består av Per Prestrud, Ragnhild Hjelle Carlsson og Anette Røsjorde. Vi har i tillegg med oss lokalkjente fra de ulike delene av kommunen i arbeidet.

Kartutsnitt påført gamle stedsnavn

05.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Skolerevolusjon i Fåberg: Fra omgangsskole til fastskole og fra fattigskole til folkeskole
v/Trond Feiring.

19.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Nytt om Lillehammerkuppet og drapet på lillehamringen Kai Holst i 1945
v/Tore Pryser.

06.11.2022:
Lansering av årboka på Kirkesenteret kl. 17.

Historielaget står på

Det er fortsatt sommer og folk er ofte travle med sommeraktiviteter. Likevel er det mye som foregår i historielaget. Vi har nettopp fått Per Richard Bærøe til å lese inn sin fortelling om Polti-Larsen og Pipe-Larsen i studio, dette er to kjente og markante skikkelser i Lillehammers historie.

Les mer om Historielaget står på