Kveldsseminar: Syv jødiske skjebner

Onsdag 16. mars 2022 kl.19 er det igjen klart for lokalhistorisk kveldsseminar på biblioteket. Da vil Magnhild Apeland og Nina Hildre fortelle om syv jødiske skjebner.
Utenfor Stasjonen vitner syv snublesteiner om syv jødiske skjebner fra Lillehammerområdet i årene 1942 og 1943. Hvem var Stephanie Hirsch, Julie og Carl Ludvig Elias, Martha Leopold, Karoline og Ludwig Trebitsch og hva skjedde med dem? Magnhild Apeland og Nina Hildre fra Kulturarvseksjonen i Innlandet fylkeskommune forteller.

Snublesteinsprosjektet er et samarbeid mellom Nansen fredssenter, Innlandet fylkeskommune, Lillehammer kommune og Stiftelsen Lillehammer museum. Prosjektet ble støttet av Jødisk museum i Oslo.

Seminaret er gratis og varer i ca. 2 timer. Det er bare å møte opp på biblioteket litt før kl. 19.

05.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Skolerevolusjon i Fåberg: Fra omgangsskole til fastskole og fra fattigskole til folkeskole
v/Trond Feiring.

19.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Nytt om Lillehammerkuppet og drapet på lillehamringen Kai Holst i 1945
v/Tore Pryser.

06.11.2022:
Lansering av årboka på Kirkesenteret kl. 17.

Historielaget står på

Det er fortsatt sommer og folk er ofte travle med sommeraktiviteter. Likevel er det mye som foregår i historielaget. Vi har nettopp fått Per Richard Bærøe til å lese inn sin fortelling om Polti-Larsen og Pipe-Larsen i studio, dette er to kjente og markante skikkelser i Lillehammers historie.

Les mer om Historielaget står på