Kveldsseminar: Syv jødiske skjebner

Onsdag 16. mars 2022 kl.19 er det igjen klart for lokalhistorisk kveldsseminar på biblioteket. Da vil Magnhild Apeland og Nina Hildre fortelle om syv jødiske skjebner.
Utenfor Stasjonen vitner syv snublesteiner om syv jødiske skjebner fra Lillehammerområdet i årene 1942 og 1943. Hvem var Stephanie Hirsch, Julie og Carl Ludvig Elias, Martha Leopold, Karoline og Ludwig Trebitsch og hva skjedde med dem? Magnhild Apeland og Nina Hildre fra Kulturarvseksjonen i Innlandet fylkeskommune forteller.

Snublesteinsprosjektet er et samarbeid mellom Nansen fredssenter, Innlandet fylkeskommune, Lillehammer kommune og Stiftelsen Lillehammer museum. Prosjektet ble støttet av Jødisk museum i Oslo.

Seminaret er gratis og varer i ca. 2 timer. Det er bare å møte opp på biblioteket litt før kl. 19.

28.05.2022:
Medlemstur til Hamar og Ottestad.
Se Nytt om gammelt for mai 2022 eller her.

Vel gjennomført årsmøte

Våren er endelig her og historielaget har gjennomført sitt årsmøte. Denne gang på Bygdahuset i Saksumdal. Det er lærerikt å bli kjent med de ulike delene av kommunen, derfor har det vært vanlig at årsmøtene holdes i de ulike grendene.

Les mer om Vel gjennomført årsmøte