Kveldsseminar om Gestapo

Tore Pryser

Historielaget ønsker velkommen til nytt kveldsseminarer på biblioteket onsdag 28.2.2024 kl. 18.30 og temaet er «Gestapo i Lillehammer og Gudbrandsdalen». Foredragsholder er Tore Pryser, professor i historie ved Høgskolen i Innlandet. Han har gitt ut en rekke bøker med tema fra 2. verdenskrig, herunder lokalhistorie i tilknytning til Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Tyske Gestapo hadde hovedkvarter på Lillehammer og på Dombås. Deres virksomhet i Lillehammer og Gudbrandsdalen var omfattende og kostet flere norske liv. Hvem var personene som arbeidet for Gestapo? Og hvem var deres ofre?

De lokalhistoriske kveldsseminarene arrangeres i et samarbeid mellom historielaget og biblioteket. Billetter til kr 50 pluss billettavgift kjøpes på https:/lillehammerbiblitt.hoopla.no, velg kjøp av billetter. Ved å kjøpe billetter på forhånd er du sikret sitteplass. Billetter kan også kjøpes ved inngangen, betaling med Vipps eller akkurat beløp (kr 50) med kontanter.

Vel møtt til en kveld med påfyll av kunnskap om lokal krigshistorie.

08.06.2024, kl. 0900:
Sommertur med buss til Ringebu Prestegård, avreise kl. 9 fra Lurhaugen. Sett av dagen, mer info kommer.

Årsmøte

I år møtes vi alle på Fåberg Misjonshus 10. mars kl. 17.00. Etter årsmøtesakene får vi et kåseri om Fåberg tettsted ved Harald Thoresen.

Les mer om Årsmøte