Boka om pensjonatskolen på Hammerseng

Boka om pensjonatskolen på HammersengForfatter er Åshild Paulsen, og boka ble utgitt i 2007 av Thorsrud AS, Lokalhistorisk forlag. Hammerseng Pensjonatskole hadde elever både fra inn- og utland og er blitt kalt Norges beste skole. Dette var en pikeskole og i sin 55-årige levetid var den eid og styrt kun av kvinner. Skolen ble elsket av mange elever og fasinerte både ansatte og andre som kom i forbindelse med den. Boka er et viktig bidrag for å bevare denne del av den lokale skolehistorien. Boka blir nå å få kjøpt gjennom historielaget for kr 200 pluss ev. porto. Se nærmere omtale av boka på nettsidene under menyen bøker/andre bøker og boka kan bestilles på nettsidene under menyen bøker/bokbestilling.

05.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Skolerevolusjon i Fåberg: Fra omgangsskole til fastskole og fra fattigskole til folkeskole
v/Trond Feiring.

19.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Nytt om Lillehammerkuppet og drapet på lillehamringen Kai Holst i 1945
v/Tore Pryser.

06.11.2022:
Lansering av årboka på Kirkesenteret kl. 17.

Historielaget står på

Det er fortsatt sommer og folk er ofte travle med sommeraktiviteter. Likevel er det mye som foregår i historielaget. Vi har nettopp fått Per Richard Bærøe til å lese inn sin fortelling om Polti-Larsen og Pipe-Larsen i studio, dette er to kjente og markante skikkelser i Lillehammers historie.

Les mer om Historielaget står på