Boka om pensjonatskolen på Hammerseng

Boka om pensjonatskolen på HammersengForfatter er Åshild Paulsen, og boka ble utgitt i 2007 av Thorsrud AS, Lokalhistorisk forlag. Hammerseng Pensjonatskole hadde elever både fra inn- og utland og er blitt kalt Norges beste skole. Dette var en pikeskole og i sin 55-årige levetid var den eid og styrt kun av kvinner. Skolen ble elsket av mange elever og fasinerte både ansatte og andre som kom i forbindelse med den. Boka er et viktig bidrag for å bevare denne del av den lokale skolehistorien. Boka blir nå å få kjøpt gjennom historielaget for kr 200 pluss ev. porto. Se nærmere omtale av boka på nettsidene under menyen bøker/andre bøker og boka kan bestilles på nettsidene under menyen bøker/bokbestilling.

21.08.2022:
Medlemstur til fots til Dompenhytta søndag 21. august 2022, se Nytt om gammelt for mai 2022. Ytterligere detaljer om turen legges ut på hjemmesida om en ukes tid.

Sommeren er her

Nå er sommeren kommet og historielaget har vært på en meget vellykket medlemstur til Hamar og Atlungstad brenneri i Stange. Dyktige lokale guider gjorde turen svært minnerik.
Neste medlemstur blir til Dompenhytta 21. august. Ingen felles busstur denne gang - men en vandretur. Se mer om dette opplegget et annet sted på hjemmesida vår.

Les mer om Sommeren er her