Boka om pensjonatskolen på Hammerseng

Boka om pensjonatskolen på HammersengBoka ble utgitt i 2007 av Thorsrud AS, Lokalhistorisk forlag. Hammerseng Pensjonatskole hadde elever både fra inn- og utland og er blitt kalt Norges beste skole. Dette var en pikeskole og i sin 55-årige levetid var den eid og styrt kun av kvinner. Skolen ble elsket av mange elever og fasinerte både ansatte og andre som kom i forbindelse med den. Boka er et viktig bidrag for å bevare denne del av den lokale skolehistorien. Boka blir nå å få kjøpt gjennom historielaget for kr 200 pluss ev. porto. Se nærmere omtale av boka på nettsidene under menyen bøker/andre bøker og boka kan bestilles på nettsidene under menyen bøker/bokbestilling.

Nytt årbeidsår

Da er historielagsarbeidet godt i gjenge i det nye året.
Nå forbereder vi årsmøtet som i år blir på Krokvang i Roterud 8. mars. Årsmelding og regnskap legges fram, og vi får mulighet til å diskutere planene for lagsarbeidet i året som kommer.
Historielaget har hatt tradisjon for å legge disse møtene rundt om i kommunen. Vi får på den måten en fin mulighet til å få med oss litt av de ulike bygdenes historie.
Jeg håper at svært mange har anledning til å ta turen til Roterud denne søndagen i mars.

Les mer om Nytt årbeidsår