Norodd Bakkeberg ny tilsynsperson for Dompenhytta

Dompenhytta, ei lita, enkel fiskebu som ligger ved Maurfossen på vestsiden av Mesnaelva.I 2010 overtok historielaget eierskapet til Dompenhytta, ei lita, enkel fiskebu som ligger ved Maurfossen på vestsiden av Mesnaelva og den eneste gjenværende av slike gamle fiskebuer. Historien bak hytta er ikke kjent i detalj, men det antas at den kan være oppført så tidlig som rundt 1840. Tidligste kjente eier er Mathias Hansen Dompen, 1841 – 1917 fra Svatsum, derav navnet Dompenhytta. Hytta ble tidligere også kalt «Maurfosshytta». Da historielaget overtok hytta var den til nedfalls og et stort restaureringsarbeid ble utført. Primus motor for dette var Roar Torgersen, som også var tilsynsperson fram til 2015. Fra 2015 til 2019 overtok Vegard Gundersen og fra nå i 2020 har Norodd Bakkeberg overtatt ansvaret for tilsyn av hytta.

Denne hytta, som er den eneste gjenværende av de tidligst oppførte fiskebuene langs Mesnaelva, er et verdifullt kulturminnesmerke, og en dokumentasjon på den tidligste fiske- og friluftskulturen langs elva. Du kan lese mer om Dompenhytta i Nytt om gammelt 2/10, som du finner på dette nettstedet under menyen «Medlemsbladet».

Høsten nærmer seg

En varm og god sommer går mot hell. Og historielaget har fått være med på mye spennende i år. Vi deltok på seterstevne på Kaussetra på Nordseter og vi var med på åpninga av den nye Terrassen. Begge steder fikk vi solgt bøker og vervet nye medlemmer.

Les mer om Høsten nærmer seg