Norodd Bakkeberg ny tilsynsperson for Dompenhytta

Dompenhytta, ei lita, enkel fiskebu som ligger ved Maurfossen på vestsiden av Mesnaelva.I 2010 overtok historielaget eierskapet til Dompenhytta, ei lita, enkel fiskebu som ligger ved Maurfossen på vestsiden av Mesnaelva og den eneste gjenværende av slike gamle fiskebuer. Historien bak hytta er ikke kjent i detalj, men det antas at den kan være oppført så tidlig som rundt 1840. Tidligste kjente eier er Mathias Hansen Dompen, 1841 – 1917 fra Svatsum, derav navnet Dompenhytta. Hytta ble tidligere også kalt «Maurfosshytta». Da historielaget overtok hytta var den til nedfalls og et stort restaureringsarbeid ble utført. Primus motor for dette var Roar Torgersen, som også var tilsynsperson fram til 2015. Fra 2015 til 2019 overtok Vegard Gundersen og fra nå i 2020 har Norodd Bakkeberg overtatt ansvaret for tilsyn av hytta.

Denne hytta, som er den eneste gjenværende av de tidligst oppførte fiskebuene langs Mesnaelva, er et verdifullt kulturminnesmerke, og en dokumentasjon på den tidligste fiske- og friluftskulturen langs elva. Du kan lese mer om Dompenhytta i Nytt om gammelt 2/10, som du finner på dette nettstedet under menyen «Medlemsbladet».

05.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Skolerevolusjon i Fåberg: Fra omgangsskole til fastskole og fra fattigskole til folkeskole
v/Trond Feiring.

19.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Nytt om Lillehammerkuppet og drapet på lillehamringen Kai Holst i 1945
v/Tore Pryser.

06.11.2022:
Lansering av årboka på Kirkesenteret kl. 17.

Historielaget står på

Det er fortsatt sommer og folk er ofte travle med sommeraktiviteter. Likevel er det mye som foregår i historielaget. Vi har nettopp fått Per Richard Bærøe til å lese inn sin fortelling om Polti-Larsen og Pipe-Larsen i studio, dette er to kjente og markante skikkelser i Lillehammers historie.

Les mer om Historielaget står på