Bureiserhistoria fram i lyset

Bureisingsbruket Åseng i Sør-Fron (Foto: Maihaugen) <a href='https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/legalcode.no' title='' target='_blank'>Creative Commons</a>Det ble før krigen gitt statlig støtte til nybrottsarbeid og bureisningsbruk i Norge. I Fåberg hadde vi 43 slike bruk og historielaget planlegger nå å få laget en oversikt over disse. Ådne Norheim, som også var prosjektleder for den omfattende boka om setrene i vår kommune, er engasjert som prosjektleder for arbeidet. Vi håper vi skal klare å utgi en egen bok om disse brukene i 2020 eller 2021. Dette blir et spennende og omfattende arbeid der flere vil bli trukket inn. Vi trenger både bilder og opplysninger fra disse brukene. Samtidig som vi ønsker å få dokumentert historien og politikken som lå bak dette tiltaket. Prosjektet er i en startfase og vi vil orientere om framdriften etterhvert.

En liten oppsummering

Historielaget får stadig mange artige henvendelser fra nær og fjern. Vi får mange spørsmål om eldre slektninger eller bilder. Noen har malerier som de ønsker å få vite hvor motivet er tatt fra.

Les mer om En liten oppsummering