Bureiserhistoria fram i lyset

Bureisingsbruket Åseng i Sør-Fron (Foto: Maihaugen) <a href='https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/legalcode.no' title='' target='_blank'>Creative Commons</a>Det ble før krigen gitt statlig støtte til nybrottsarbeid og bureisningsbruk i Norge. I Fåberg hadde vi 43 slike bruk og historielaget planlegger nå å få laget en oversikt over disse. Ådne Norheim, som også var prosjektleder for den omfattende boka om setrene i vår kommune, er engasjert som prosjektleder for arbeidet. Vi håper vi skal klare å utgi en egen bok om disse brukene i 2020 eller 2021. Dette blir et spennende og omfattende arbeid der flere vil bli trukket inn. Vi trenger både bilder og opplysninger fra disse brukene. Samtidig som vi ønsker å få dokumentert historien og politikken som lå bak dette tiltaket. Prosjektet er i en startfase og vi vil orientere om framdriften etterhvert.

05.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Skolerevolusjon i Fåberg: Fra omgangsskole til fastskole og fra fattigskole til folkeskole
v/Trond Feiring.

19.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Nytt om Lillehammerkuppet og drapet på lillehamringen Kai Holst i 1945
v/Tore Pryser.

06.11.2022:
Lansering av årboka på Kirkesenteret kl. 17.

Historielaget står på

Det er fortsatt sommer og folk er ofte travle med sommeraktiviteter. Likevel er det mye som foregår i historielaget. Vi har nettopp fått Per Richard Bærøe til å lese inn sin fortelling om Polti-Larsen og Pipe-Larsen i studio, dette er to kjente og markante skikkelser i Lillehammers historie.

Les mer om Historielaget står på