Bureiserhistoria fram i lyset

Bureisingsbruket Åseng i Sør-Fron (Foto: Maihaugen) <a href='https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/legalcode.no' title='' target='_blank'>Creative Commons</a>Det ble før krigen gitt statlig støtte til nybrottsarbeid og bureisningsbruk i Norge. I Fåberg hadde vi 43 slike bruk og historielaget planlegger nå å få laget en oversikt over disse. Ådne Norheim, som også var prosjektleder for den omfattende boka om setrene i vår kommune, er engasjert som prosjektleder for arbeidet. Vi håper vi skal klare å utgi en egen bok om disse brukene i 2020 eller 2021. Dette blir et spennende og omfattende arbeid der flere vil bli trukket inn. Vi trenger både bilder og opplysninger fra disse brukene. Samtidig som vi ønsker å få dokumentert historien og politikken som lå bak dette tiltaket. Prosjektet er i en startfase og vi vil orientere om framdriften etterhvert.

Nytt årbeidsår

Da er historielagsarbeidet godt i gjenge i det nye året.
Nå forbereder vi årsmøtet som i år blir på Krokvang i Roterud 8. mars. Årsmelding og regnskap legges fram, og vi får mulighet til å diskutere planene for lagsarbeidet i året som kommer.
Historielaget har hatt tradisjon for å legge disse møtene rundt om i kommunen. Vi får på den måten en fin mulighet til å få med oss litt av de ulike bygdenes historie.
Jeg håper at svært mange har anledning til å ta turen til Roterud denne søndagen i mars.

Les mer om Nytt årbeidsår