Bureiserhistoria fram i lyset

Bureisingsbruket Åseng i Sør-Fron (Foto: Maihaugen) <a href='https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/legalcode.no' title='' target='_blank'>Creative Commons</a>Det ble før krigen gitt statlig støtte til nybrottsarbeid og bureisningsbruk i Norge. I Fåberg hadde vi 43 slike bruk og historielaget planlegger nå å få laget en oversikt over disse. Ådne Norheim, som også var prosjektleder for den omfattende boka om setrene i vår kommune, er engasjert som prosjektleder for arbeidet. Vi håper vi skal klare å utgi en egen bok om disse brukene i 2020 eller 2021. Dette blir et spennende og omfattende arbeid der flere vil bli trukket inn. Vi trenger både bilder og opplysninger fra disse brukene. Samtidig som vi ønsker å få dokumentert historien og politikken som lå bak dette tiltaket. Prosjektet er i en startfase og vi vil orientere om framdriften etterhvert.

Det skjer mye i mars

Våren er travel for historielaget - selv under disse koronatidene. Søndag 7, mars presenteres den nye boka "Bureising som utveg" på Vegmuseet. Årsmøtet blir holdt samme sted den 14. mars.

Les mer om Det skjer mye i mars