Bureiserhistoria fram i lyset

Bureisingsbruket Åseng i Sør-Fron (Foto: Maihaugen) <a href='https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/legalcode.no' title='' target='_blank'>Creative Commons</a>Det ble før krigen gitt statlig støtte til nybrottsarbeid og bureisningsbruk i Norge. I Fåberg hadde vi 43 slike bruk og historielaget planlegger nå å få laget en oversikt over disse. Ådne Norheim, som også var prosjektleder for den omfattende boka om setrene i vår kommune, er engasjert som prosjektleder for arbeidet. Vi håper vi skal klare å utgi en egen bok om disse brukene i 2020 eller 2021. Dette blir et spennende og omfattende arbeid der flere vil bli trukket inn. Vi trenger både bilder og opplysninger fra disse brukene. Samtidig som vi ønsker å få dokumentert historien og politikken som lå bak dette tiltaket. Prosjektet er i en startfase og vi vil orientere om framdriften etterhvert.

21.08.2022:
Medlemstur til fots til Dompenhytta søndag 21. august 2022, se Nytt om gammelt for mai 2022. Ytterligere detaljer om turen legges ut på hjemmesida om en ukes tid.

Sommeren er her

Nå er sommeren kommet og historielaget har vært på en meget vellykket medlemstur til Hamar og Atlungstad brenneri i Stange. Dyktige lokale guider gjorde turen svært minnerik.
Neste medlemstur blir til Dompenhytta 21. august. Ingen felles busstur denne gang - men en vandretur. Se mer om dette opplegget et annet sted på hjemmesida vår.

Les mer om Sommeren er her