Bildevandring gjennom Lågendeltaet

Det første av høstens lokalhistoriske kveldsseminarer blir på Lillehammer bibliotek onsdag 25.10.2023 kl. 19. Da vil Brynjulf Handgaard ta oss med til Lågendeltaet på "En bildevandring gjennom et utsatt naturområde fra Hagefetten til Sundgarden". Foredraget blir illustret med fotografier tatt av blant andre Bernt Martin Tordhol. Denne "vandringen" gjennom Lågendeltaet foretas i forbindelse med at Fåberg og Lillehammer historielag har gitt ut en ny og oppdatert utgave av "Vandreboka for Fåberg og Lillehammer". Vandreboka kommer med mange nye lokalhistoriske vandreturer i nærområdet, illustrert med tegninger av Einar Sigstad. Det er tur nr. 21, Lågendeltaet, vi får være med på onsdag 25.10 på biblioteket. Vandreboka blir å få kjøpt på seminaret for kr 350, for medlemmer i historielaget er prisen kr 290. Betaling med Vipps. Ønsker du å betale med kontanter må du ha akkurat beløp.

De lokalhistoriske kveldsseminarene arrangeres i et samarbeid mellom historielaget og biblioteket. Biletter til kr 50 pluss bilettavgift kjøpes på: https://lillehammerbiblitt.hoopla.no, velg kjøp billetter. Biletter kan også kjøpes ved inngangen, betaling med Vipps eller akkurat beløp (kr 50) med kontanter.

08.06.2024, kl. 0900:
Sommertur med buss til Ringebu Prestegård, avreise kl. 9 fra Lurhaugen. Sett av dagen, mer info kommer.

Nytt år og nye muligheter

Etter et trivelig årsmøte på Fåberg i mars, er historielaget nå i gang med mye lokalhistorisk arbeid. Blant mye annet arbeider ei ny gruppe med å dokumentere Lillehammers utvikling ved hjelp av kart.

Les mer om Nytt år og nye muligheter