Bureiserhistoria

Bureisingsbruket Bratland slik det er i dag.Historielagets arbeid med å dokumentere historia om bureisingen i Fåberg fra 1920 til 1950 går som planlagt, under ledelse av prosjektleder/redaktør Ådne Norheim. De øvrige i prosjektgruppa er Terje Holen, Kari Brennum, Mikael Finsveen og Grethe Borgen. Arbeidet lå litt nede på forsommeren på grunn av koronasituasjonen, men det tapte er tatt igjen. Det vesentlige av fagartikler og enkeltbruksbeskrivelser med tilhørende illustrasjoner og bilder er ferdig. Boka forventes klar til lansering på forsommeren 2021.

Det er mange, også utenom prosjektgruppa, som har stått på for å få denne viktige del av lokal bosettings- og landbrukshistorie dokumentert. Samarbeidet med etterkommere og andre slektninger, naboer, og mange med gode lokalkunnskaper har vært utmerket, og mange har bidradd med beskrivelser, bilder og gode historier. Bureiseren og bureiserkjerringa er borte men barna som vokste opp på et bureisingsbruk har kunnet gi tidsriktige og gode beskrivelser av opplevelser og oppvekst.

08.06.2024, kl. 0900:
Sommertur med buss til Ringebu Prestegård, avreise kl. 9 fra Lurhaugen. Sett av dagen, mer info kommer.

Nytt år og nye muligheter

Etter et trivelig årsmøte på Fåberg i mars, er historielaget nå i gang med mye lokalhistorisk arbeid. Blant mye annet arbeider ei ny gruppe med å dokumentere Lillehammers utvikling ved hjelp av kart.

Les mer om Nytt år og nye muligheter