Bureiserhistoria

Bureisingsbruket Bratland slik det er i dag.Historielagets arbeid med å dokumentere historia om bureisingen i Fåberg fra 1920 til 1950 går som planlagt, under ledelse av prosjektleder/redaktør Ådne Norheim. De øvrige i prosjektgruppa er Terje Holen, Kari Brennum, Mikael Finsveen og Grethe Borgen. Arbeidet lå litt nede på forsommeren på grunn av koronasituasjonen, men det tapte er tatt igjen. Det vesentlige av fagartikler og enkeltbruksbeskrivelser med tilhørende illustrasjoner og bilder er ferdig. Boka forventes klar til lansering på forsommeren 2021.

Det er mange, også utenom prosjektgruppa, som har stått på for å få denne viktige del av lokal bosettings- og landbrukshistorie dokumentert. Samarbeidet med etterkommere og andre slektninger, naboer, og mange med gode lokalkunnskaper har vært utmerket, og mange har bidradd med beskrivelser, bilder og gode historier. Bureiseren og bureiserkjerringa er borte men barna som vokste opp på et bureisingsbruk har kunnet gi tidsriktige og gode beskrivelser av opplevelser og oppvekst.

Høsten nærmer seg

En varm og god sommer går mot hell. Og historielaget har fått være med på mye spennende i år. Vi deltok på seterstevne på Kaussetra på Nordseter og vi var med på åpninga av den nye Terrassen. Begge steder fikk vi solgt bøker og vervet nye medlemmer.

Les mer om Høsten nærmer seg