Vandreboka for Fåberg og Lillehammer

Vandreboka

Vandreboka er utsolgt, men boka kan leses i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek.

Fåberg Historielags vandrebok kom første gang ut i 1984. Boka ble godt mottatt og ble fort utsolgt. I 1991 ble en ny og revidert utgave gitt ut, men også denne er i dag utsolgt og kan ikke lenger skaffes. Den reviderte utgaven beskriver 26 ruter. I 1991-utgavens forord står blant annet:

"Siden første utgave kom, er svært mye forandret i Lillehammer. Det var derfor nødvendig å gjennomgå alle turer på nytt. Blant annet er mange veier kommet til, og flere kommer. OL-utbyggingen har gjort mange av de tidligere rutebeskrivelsene uaktuelle.
Sentralt i den nye boka står også den nye kulturstien fra Fåberg kirke forbi Jørstad- og Dalsgardene til helleristningene ved Drotten.
En del av kartene er også nye. Det kan imidlertid by på problemer å se alle detaljer. For å få fullt utbytte av turen, er det fornuftig å hamed eget kart.
Tegningene er nå som sist laget av Ole Kr. Reinsbu og Einar Sigstad.
Fåberg Historielag mener boka bør inspirere mange til å benytte det enestående turterrenget som omgir Lillehammer. Boka bør være et godt oppslagsverk om kommunens historie og nåtid. Vandreboka bør bli en bruksbok for lokalhistorisk interesserte lillehammeringer."

18.01.2023:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Lillehammerskolen v/Trond Feiring.

08.02.2023:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Mesnaelva v/Dag Waaler.

22.02.2023:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Gravminner i Fåberg v/Kåre Hosar.

12.03.2023:
Årsmøte på Skogli helse og rehabilitetssenter kl. 16.
Kåseri om Skoglis historie og Søre Ål før og nå.

Godt nytt år til alle!

Jeg håper på et givende år for arbeidet for lokalhistorien i vår kommune. Vinteren er ei god tid for historieinteressen og lagets undergrupper får gjort en god innsats.

Les mer om Godt nytt år til alle!