Vandreboka for Fåberg og Lillehammer

Vandreboka

UTSOLGT!

Fåberg Historielags vandrebok kom første gang ut i 1984. Boka ble godt mottatt og ble fort utsolgt. I 1991 ble en ny og revidert utgave gitt ut, men også denne er i dag utsolgt og kan ikke lenger skaffes. Den reviderte utgaven beskriver 26 ruter. I 1991-utgavens forord står blant annet:

"Siden første utgave kom, er svært mye forandret i Lillehammer. Det var derfor nødvendig å gjennomgå alle turer på nytt. Blant annet er mange veier kommet til, og flere kommer. OL-utbyggingen har gjort mange av de tidligere rutebeskrivelsene uaktuelle.
Sentralt i den nye boka står også den nye kulturstien fra Fåberg kirke forbi Jørstad- og Dalsgardene til helleristningene ved Drotten.
En del av kartene er også nye. Det kan imidlertid by på problemer å se alle detaljer. For å få fullt utbytte av turen, er det fornuftig å hamed eget kart.
Tegningene er nå som sist laget av Ole Kr. Reinsbu og Einar Sigstad.
Fåberg Historielag mener boka bør inspirere mange til å benytte det enestående turterrenget som omgir Lillehammer. Boka bør være et godt oppslagsverk om kommunens historie og nåtid. Vandreboka bør bli en bruksbok for lokalhistorisk interesserte lillehammeringer."

Delta i høstens aktiviteter

Historielaget er i full gang med høstens aktiviteter. Bli med på de lokalhistoriske seminarene på biblioteket og kom på lanseringa av årbok 38 på kirkesenteret 3. november.

Les mer om Delta i høstens aktiviteter