Vandreboka for Fåberg og Lillehammer

Vandreboka

UTSOLGT!

Fåberg Historielags vandrebok kom første gang ut i 1984. Boka ble godt mottatt og ble fort utsolgt. I 1991 ble en ny og revidert utgave gitt ut, men også denne er i dag utsolgt og kan ikke lenger skaffes. Den reviderte utgaven beskriver 26 ruter. I 1991-utgavens forord står blant annet:

"Siden første utgave kom, er svært mye forandret i Lillehammer. Det var derfor nødvendig å gjennomgå alle turer på nytt. Blant annet er mange veier kommet til, og flere kommer. OL-utbyggingen har gjort mange av de tidligere rutebeskrivelsene uaktuelle.
Sentralt i den nye boka står også den nye kulturstien fra Fåberg kirke forbi Jørstad- og Dalsgardene til helleristningene ved Drotten.
En del av kartene er også nye. Det kan imidlertid by på problemer å se alle detaljer. For å få fullt utbytte av turen, er det fornuftig å hamed eget kart.
Tegningene er nå som sist laget av Ole Kr. Reinsbu og Einar Sigstad.
Fåberg Historielag mener boka bør inspirere mange til å benytte det enestående turterrenget som omgir Lillehammer. Boka bør være et godt oppslagsverk om kommunens historie og nåtid. Vandreboka bør bli en bruksbok for lokalhistorisk interesserte lillehammeringer."

21.08.2022:
Medlemstur til fots til Dompenhytta søndag 21. august 2022, se Nytt om gammelt for mai 2022. Ytterligere detaljer om turen legges ut på hjemmesida om en ukes tid.

Sommeren er her

Nå er sommeren kommet og historielaget har vært på en meget vellykket medlemstur til Hamar og Atlungstad brenneri i Stange. Dyktige lokale guider gjorde turen svært minnerik.
Neste medlemstur blir til Dompenhytta 21. august. Ingen felles busstur denne gang - men en vandretur. Se mer om dette opplegget et annet sted på hjemmesida vår.

Les mer om Sommeren er her