Lillehammer og Fåbergs historie, bind 2

Forfatter: Trond Feiring

Utgitt 2004

ISBN 82-7847-113-4

Bind 2 starter med tiden like før Lillehammer ble kjøpstadsanlegg – i 1827 – og byen fikk fulle byrettigheter i 1842. Fåbergs historie domineres av hamskiftet i jordbruket, men også av husmannsvesenet, kirkelivet, den militære aktiviteten på Jørstadmoen og kanskje særlig utvandringshistorien. Mjøsa som kommunikasjonsåre har en viktig plass i historien og da jernbanen nådde Lillehammer i 1894 betydde det et viktig vendepunkt i byens historie Forholdet mellom by og land er interessant i hele perioden.

Bestilling av boken

Dersom du ønsker å bestille denne boken kan du benytte skjemaet i venstre kolonne (eller i bunnen dersom du bruker mobil) på denne siden. Skal du bestille flere forskjellige bøker kan det være raskere å benytte vårt bokbestillingsskjema. Det er muligheter for kvantumsrabatter ved kjøp av flere bøker. Se prislisten.
Dersom du vil bestille fra skjemaet på denne siden så fyll ut navn, postadresse, epostadresse og mobilnummer. Er du medlem av historielaget så kryss av for det. Eventuelle andre beskjeder kan du skrive i meldingsfeltet. Boktittelen legges til automatisk ved sending så det er ikke nødvendig å skrive den i meldingsfeltet. Det er viktig at du oppgir epostadresse og mobilnummer slik at vi kan komme i kontakt med deg dersom det er noen uklarheter. Dessuten brukes mobilnummeret av posten for å sende melding til deg angående pakken.

Bestill denne boken

Se prislisten.

Lillehammer og Fåbergs historie, bind 2
Melding

31.01.2024, kl. 1830:
Lokalhistorisk seminar på biblioteket.
Kristina Skåden: Mat på museum, mat i Gudbrandsdalen.

28.02.2024, kl. 1830:
Tore Pryser: Krigshistorie.

10.03.2024, kl. 1700:
Årsmøte på Fåberg Menighetshus.

13.03.2024, kl. 1830:
Lokalhistorisk seminar på biblioteket.
Svein Amblie: Sykehusbygging og sykdomsbekjempelse på 1800-tallet.

Godt nyttår

Nå er jula over og jeg regner med at mange kan gå inn i det nye året med mye godt lokalhistorisk lesestoff.

Les mer om Godt nyttår