Lillehammer og Fåbergs historie, bind 1

Forfattere: Cæsilie Stang og Magne Rugsveen

Utgitt 1996

ISBN 82-7847-016-2

Der veger møtes begynner i yngre steinalder. Det er fra denne tiden en har de første sikre bevis for at mennesker hadde kommet til det området der Lågen og Gausa møter Mjøsa. Dette området som noen årtusener senere skulle kalles Fagaberg – og enda mye senere Fåberg og Lillehammer. Vi følger utviklingen av Fåberg-bygda gjennom middelalder, svartedauden, bosettingshistorien og den gradvise forandring til vårt «moderne» samfunn. Når bind 1 slutter er vi kommet fram til 1800-tallet.

Høsten nærmer seg

En varm og god sommer går mot hell. Og historielaget har fått være med på mye spennende i år. Vi deltok på seterstevne på Kaussetra på Nordseter og vi var med på åpninga av den nye Terrassen. Begge steder fikk vi solgt bøker og vervet nye medlemmer.

Les mer om Høsten nærmer seg