Åshild Paulsen: Pensjonatskolen på Hammerseng 1913-1968

ISBN 978-82-92629-10-9

Pensjonatskolen på Hammerseng 1913-1968Med oversikt over norske pensjonatskoler gjennom 200 år

Thorsrud AS, Lokalhistorisk forlag 2007. 264 sider.

Hammerseng Pensjonatskole hadde elever fra både inn- og utland, og er blitt kalt Norges beste skole. Denne ettertraktede pikeskolen ved Lillehammer var i sin tid litt av en foregangsskole med røtter tilbake til både Grundtvig og Freud. I hele sin 55-årige levetid var den eid og styrt av bare fire kvinner og hadde ett eneste lederskifte. Med sterk autoritet kombinert med omsorg, vennlighet og munterhet utviklet de skolen til å bli den kanskje mest tradisjonsrike og morsomme vi har hatt her i landet. Hammerseng ble da også elsket av mange elever og fasinerte både ansatte og andre som kom i forbindelse med den.

De siste 30 sidene lister:

• kilder og litteratur
  • pensjonatskoler i Norge (med Falchskolene)
  • pensjonatskolebøker for barn og ungdom på norsk
  • personregister
  • supplerende billedtekster.

Boka har 240 illustrasjoner, de fleste svart-hvitt bilder.

God jul og godt nyttår!

Historielaget ønsker alle sine medlemmer ei riktig god jul og et godt nytt år! Nå når snøen har lagt seg, er det hyggelig å kose seg innendørs med den nyeste årboka. Jeg har lest den allerede og den er kjempefin.

Les mer om God jul og godt nyttår!