Gate og Gutu - Historien bak gatenavnene

Gate og Gutu

Gate og gutu er utsolgt!

"Gate og gutu" er boka om gatenavnene i Lillehammer. Hvem var personene som har gitt gatene navn? Hvorfor har disse personene fått en gate eller gutu oppkalt etter seg i Lillehammer? Med denne boka fyller Fåberg Historielag et lenge følt savn.

Boka svarer på spørsmål som innbyggerne til daglig stiller seg. Det er en oppslagsbok som både fastboende og besøkende vil ha stor nytte av. Boka bidrar også til å knytte de stadig flere innflytterne tettere til lokalmiljøet.

"Gate og gutu" er rikt illustrert med gamle og nye fotografier. Boka ble utgitt i 1996.

05.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Skolerevolusjon i Fåberg: Fra omgangsskole til fastskole og fra fattigskole til folkeskole
v/Trond Feiring.

19.10.2022:
Kveldsseminar på biblioteket kl. 19: Nytt om Lillehammerkuppet og drapet på lillehamringen Kai Holst i 1945
v/Tore Pryser.

06.11.2022:
Lansering av årboka på Kirkesenteret kl. 17.

Historielaget står på

Det er fortsatt sommer og folk er ofte travle med sommeraktiviteter. Likevel er det mye som foregår i historielaget. Vi har nettopp fått Per Richard Bærøe til å lese inn sin fortelling om Polti-Larsen og Pipe-Larsen i studio, dette er to kjente og markante skikkelser i Lillehammers historie.

Les mer om Historielaget står på