Turgruppa

Historielaget på tur til Gudbrandsdal krigsminnesamling i Kvam i september 2018. (Foto: Hallgrim Øistad)Historielaget arrangerer vanligvis 2 turer/utflukter i året i hovedsak for medlemmer, men andre kan også delta dersom plass mv. tillater det. Den ene turen går gjerne i nærområdet mens den andre er en dagstur med buss. Turene går til steder av lokalhistorisk interesse samtidig som det sosiale aspekter er viktig. Det er omvisninger og historiske redegjørelser i tilknytning til de steder mv. som besøkes. En turkomite i historielaget tar seg av forberedelser og gjennomføring av turene. Dette er populære tiltak og der antall er begrenset er det lurt med rask påmelding. Turene annonseres i medlemsbladet «Nytt om gammelt» og på hjemmesidene.

Bøker til jul

I høstmørket kan du kose deg med siste velskrevne årboka fra historielaget. Bok nummer 37 i rekken av interessante bøker om vår lokale historie ble lansert nå i november og har blitt godt mottatt. Folk koser seg med fortellingene om Bergs danseskole, sildefisketurer til Sunnmøre etter krigen, eller Dølajazz-historien.

Les mer om Bøker til jul