Turgruppa

Historielaget på tur til Gudbrandsdal krigsminnesamling i Kvam i september 2018. (Foto: Hallgrim Øistad)Historielaget arrangerer vanligvis 2 turer/utflukter i året i hovedsak for medlemmer, men andre kan også delta dersom plass mv. tillater det. Den ene turen går gjerne i nærområdet mens den andre er en dagstur med buss. Turene går til steder av lokalhistorisk interesse samtidig som det sosiale aspekter er viktig. Det er omvisninger og historiske redegjørelser i tilknytning til de steder mv. som besøkes. En turkomite i historielaget tar seg av forberedelser og gjennomføring av turene. Dette er populære tiltak og der antall er begrenset er det lurt med rask påmelding. Turene annonseres i medlemsbladet «Nytt om gammelt» og på hjemmesidene.

Nytt årbeidsår

Da er historielagsarbeidet godt i gjenge i det nye året.
Nå forbereder vi årsmøtet som i år blir på Krokvang i Roterud 8. mars. Årsmelding og regnskap legges fram, og vi får mulighet til å diskutere planene for lagsarbeidet i året som kommer.
Historielaget har hatt tradisjon for å legge disse møtene rundt om i kommunen. Vi får på den måten en fin mulighet til å få med oss litt av de ulike bygdenes historie.
Jeg håper at svært mange har anledning til å ta turen til Roterud denne søndagen i mars.

Les mer om Nytt årbeidsår