Gamle stedsnavn

På 1970- og 80-tallet ble gamle stedsnavn nedtegnet på kart og lister. For Lillehammer kommune (tidligere Fåberg og Lillehammer kommuner) er den innsamlede dokumentasjonen fordelt på og dokumentert i 4 permer, en for hver del av kommunen. Det ble nedtegnet stedsnavn både på kartblad (til sammen 80-100 kartblad) og på tilhørende lister (som inneholder utdypende forklaringer). Dette jobber vi nå med å gjøre tilgjengelig for alle på internett. Gruppa består av Per Prestrud, Ragnhild Hjelle Carlsson og Anette Røsjorde. Vi har i tillegg med oss lokalkjente fra de ulike delene av kommunen i arbeidet.

Kartutsnitt påført gamle stedsnavn

21.08.2022:
Medlemstur til fots til Dompenhytta søndag 21. august 2022, se Nytt om gammelt for mai 2022, eller her.

Sommeren er her

Nå er sommeren kommet og historielaget har vært på en meget vellykket medlemstur til Hamar og Atlungstad brenneri i Stange. Dyktige lokale guider gjorde turen svært minnerik.
Neste medlemstur blir til Dompenhytta 21. august. Ingen felles busstur denne gang - men en vandretur. Se mer om dette opplegget et annet sted på hjemmesida vår.

Les mer om Sommeren er her