Gamle stedsnavn

På 1970- og 80-tallet ble gamle stedsnavn nedtegnet på kart og lister. For Lillehammer kommune (tidligere Fåberg og Lillehammer kommuner) er den innsamlede dokumentasjonen fordelt på og dokumentert i 4 permer, en for hver del av kommunen. Det ble nedtegnet stedsnavn både på kartblad (til sammen 80-100 kartblad) og på tilhørende lister (som inneholder utdypende forklaringer). Dette jobber vi nå med å gjøre tilgjengelig for alle på internett. Gruppa består av Per Prestrud, Ragnhild Hjelle Carlsson og Anette Røsjorde. Vi har i tillegg med oss lokalkjente fra de ulike delene av kommunen i arbeidet.

Kartutsnitt påført gamle stedsnavn

28.05.2022:
Medlemstur til Hamar og Ottestad.
Se Nytt om gammelt for mai 2022 eller her.

Vel gjennomført årsmøte

Våren er endelig her og historielaget har gjennomført sitt årsmøte. Denne gang på Bygdahuset i Saksumdal. Det er lærerikt å bli kjent med de ulike delene av kommunen, derfor har det vært vanlig at årsmøtene holdes i de ulike grendene.

Les mer om Vel gjennomført årsmøte