Gamle stedsnavn

På 1970- og 80-tallet ble gamle stedsnavn nedtegnet på kart og lister. For Lillehammer kommune (tidligere Fåberg og Lillehammer kommuner) er den innsamlede dokumentasjonen fordelt på og dokumentert i 4 permer, en for hver del av kommunen. Det ble nedtegnet stedsnavn både på kartblad (til sammen 80-100 kartblad) og på tilhørende lister (som inneholder utdypende forklaringer). Dette jobber vi nå med å gjøre tilgjengelig for alle på internett. Gruppa består av Per Prestrud, Ragnhild Hjelle Carlsson og Anette Røsjorde. Vi har i tillegg med oss lokalkjente fra de ulike delene av kommunen i arbeidet.

Kartutsnitt påført gamle stedsnavn

God jul og godt nyttår!

Historielaget ønsker alle sine medlemmer ei riktig god jul og et godt nytt år! Nå når snøen har lagt seg, er det hyggelig å kose seg innendørs med den nyeste årboka. Jeg har lest den allerede og den er kjempefin.

Les mer om God jul og godt nyttår!